Sposób przygotowania:
Papryka Eli z ryżem i pstrągiem łososiowymprzygotowanie farszu
Pstrąga posmarować olejem i posypać pieprzem cytrynowym i solą. Usmażyć pstrąga na suchej patelni i rozdrobnić. Szpinak opłukać i odwirować w wirówce do sałaty lub osuszyć ściereczką. Pokroić liście szpinaku w paski. Ryż gotować w osolonym wrzątku przez 15 minut i wyjąć z woreczka.
przygotowanie farszu cd
Koperek opłukać, osuszyć i pokroić. Do miski włożyć ryż, pstrąga łososiowego, szpinak, koperek i pieprz łososiowy.
przygotowanie farszu cd
Farsz przyprawić solą do smaku i wymieszać.
przygotowanie papryki
Papryki opłukać i osuszyć, Przekroić papryki na połówki i usunąć nasiona.
przygotowanie papryki cd
Do połówek papryki nałożyć farsz i ułożyć je w naczyniu do zapiekania.
przygotowanie papryki cd
Piekarnik nagrzać do 180 stopni C i zapiekać papryki przez 30 minut.
przygotowanie papryki cd
Ser zetrzeć na tarce z małymi oczkami. Papryki wyjąć z piekarnika i posypać serem. Włożyć naczynie z paprykami do piekarnika i jeszcze zapiekać aż ser się rozpuści. Smacznego!
Papryki podałam z sosem pomidorowym.