eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Papryka Eli z ryżem i pstrągiem łososiowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam czerwoną paprykę faszerowaną ryżem, pstrągiem łososiowym z patelni i świeżym szpinakiem baby.

Papryka Eli z ryżem i pstrągiem łososiowym

Składniki:

Papryka Eli z ryżem i pstrągiem łososiowym

papryka

ryba

pozostałe składniki

  • 100 g ryżu - jeden woreczek
  • 100 g świeżego szpinaku baby
  • 1 pęczek koperku
  • 100 g sera gouda
  • sól do smaku
  • pieprz cytrynowy do smaku

Sposób przygotowania:

Papryka Eli z ryżem i pstrągiem łososiowym

przygotowanie farszu

Papryka Eli z ryżem i pstrągiem łososiowym
Przygotować ryż, pstrąga łososiowego i szpinak.

Pstrąga posmarować olejem i posypać pieprzem cytrynowym i solą. Usmażyć pstrąga na suchej patelni i rozdrobnić. Szpinak opłukać i odwirować w wirówce do sałaty lub osuszyć ściereczką. Pokroić liście szpinaku w paski. Ryż gotować w osolonym wrzątku przez 15 minut i wyjąć z woreczka.

przygotowanie farszu cd

Papryka Eli z ryżem i pstrągiem łososiowym
Do miski włożyć wszystkie składniki farszu.

Koperek opłukać, osuszyć i pokroić. Do miski włożyć ryż, pstrąga łososiowego, szpinak, koperek i pieprz łososiowy.

przygotowanie farszu cd

Papryka Eli z ryżem i pstrągiem łososiowym
Wymieszać farsz doprawiony solą do smaku.

Farsz przyprawić solą do smaku i wymieszać.

przygotowanie papryki

Papryka Eli z ryżem i pstrągiem łososiowym
Opłukane i osuszone papryki przekroić na połówki i usunąć nasiona.

Papryki opłukać i osuszyć, Przekroić papryki na połówki i usunąć nasiona.

przygotowanie papryki cd

Papryka Eli z ryżem i pstrągiem łososiowym

Do połówek papryki nałożyć farsz i ułożyć je w naczyniu do zapiekania.

przygotowanie papryki cd

Papryka Eli z ryżem i pstrągiem łososiowym

Piekarnik nagrzać do 180 stopni C i zapiekać papryki przez 30 minut.

przygotowanie papryki cd

Papryka Eli z ryżem i pstrągiem łososiowym

Ser zetrzeć na tarce z małymi oczkami. Papryki wyjąć z piekarnika i posypać serem. Włożyć naczynie z paprykami do piekarnika i jeszcze zapiekać aż ser się rozpuści. Smacznego!

Papryki podałam z sosem pomidorowym.