Sposób przygotowania:
Papryka faszerowana,
Papryki umyłam i osuszyłam. Delikatnie ostrym nożem odcięłam wierzchołki z ogonkiem, od spodu ścięłam z nich gniazda nasienne i nadmiar białego miąższu. Ze środka papryk usunęłam białe błonki i nasiona. Cebulę obrałam, drobno pokroiłam i zeszkliłam na łyżeczce oleju. Mięso mielone dokładnie wymieszałam z zeszkloną cebulą, ryżem i posiekanym szczypiorkiem i natką. Doprawiłam do smaku solą i pieprzem. Masą napełniłam przygotowane papryki, umieściłam je w naczyniu żaroodpornym, wierzchy przykryłam „czapeczką” z ogonkiem i wstawiłam do nagrzanego piekarnika. Piekłam 30 minut w temperaturze 180 stopni z termo obiegiem. Podałam bez żadnego sosu, bo mąż i tak stał przy piekarniku i się ślinił :)))
dża
edytaha
I smacznie :) Dziękuję :)
iziona
edytaha
Dziękuję Iziono :) Od wczoraj i ja ją uwielbiam, i na pewno będę robić częściej :)
evita0007
edytaha
Zainspirował mnie Twój przepis Evitko :)
evita0007
No i gitara,bardzo się cieszę że i wam posmakowało :-)