kołczu

kołczu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 77]

Papryka faszerowana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przepis na smaczną paprykę

Papryka faszerowana

Składniki:

Papryka faszerowana

 

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana

Umyte strąki papryki oczyścić z nasion, obgotować w posolonym wrzątku 10 minut. W tym czasie ugotować ryż na pół sypko. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na gorącym oleju, ostudzić. Masę z ryżu, zeszklonej cebuli i mięsa mielonego doprawić solą, pieprzem, dodać jajko surowe i dokładnie wymieszać. Wypełnić obgotowane i wystudzone strąki papryki przygotowaną masą, umieścić w naczyniu żaroodpornym, podlać rosołem i wstawić do nagrzanego do 170oC piekarnika. Piec około 40 minut.