Sposób przygotowania:
Kurczak w pomidorach czyli kotlety po prowansalskuEtap 1
W rondlu poddusić posiekaną cebulę z czosnkiem na oliwie przez około 5 minut, następnie dodać pokrojone drobno pomidory (można pozbyć się skórek) i dusić, aż powstanie w miarę jednolity sos.
Etap 2
Na koniec sos doprawić ziołami prowansalskimi, sola i pieprzem.
Etap 3
Następnie należy przygotować panierkę do kotletów: zetrzeć na tarce ser grana padano, lubczyk posiekać i wymieszać te dwa składniki z bułką tartą.
Etap 4
Kotlety z kurczaka lekko rozbić tłuczkiem i panierować w jaku roztrzepanym z solą i pieprzem i w panierce. Smażyć na rozgrzany oleju.
Etap 5
Następnie układać kotlety w naczyniu do zapiekania, na każdy położyć sos pomidorowy i plastry mozzarelli i zapiec w 180 stopniach przez ok 20 minut.