Sposób przygotowania:
Papryki faszerowane kaszą gryczaną
Wykonanie: -Ugotować kaszę według przepisu na opakowaniu, ostudzić, przesypać do miski.
-Papryki przeciąć na pół (ogonki zostawić), usunąć gniazda nasienne i białe włókna.
-Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, dodać warzywa, przeciśnięty przez praskę czosnek i dusić przez około 10-15 minut.
-Przełożyć warzywa do miski z kaszą, przyprawić solą, pieprzem i ziołami, dokładnie wymieszać.
-Zewnętrzne części papryk posmarować łyżką oliwy i nadziać przygotowaną masą. Przed zapiekaniem można posypać startym serem.
-Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
-Papryki przeciąć na pół (ogonki zostawić), usunąć gniazda nasienne i białe włókna.
-Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, dodać warzywa, przeciśnięty przez praskę czosnek i dusić przez około 10-15 minut.
-Przełożyć warzywa do miski z kaszą, przyprawić solą, pieprzem i ziołami, dokładnie wymieszać.
-Zewnętrzne części papryk posmarować łyżką oliwy i nadziać przygotowaną masą. Przed zapiekaniem można posypać startym serem.
-Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.