dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1151]

Papryka faszerowana kaszą i mięsem mielonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 180
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Papryki nadziane farszem z kaszy gryczanej i mięsa mielonego, zapiekane z żółtym serem. Bardzo dobre.

Papryka faszerowana kaszą i mięsem mielonym

Składniki:

Papryka faszerowana kaszą i mięsem mielonym

 

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana kaszą i mięsem mielonym

Krok 1:

Papryka faszerowana kaszą i mięsem mielonym
Umytę papryki dzielimy na połowy i usuwamy pestki.

Warzywa myjemy i osuszamy. Cebulę czosnek obieramy i siekamy. Papryki przekrawamy na dwie części. Usuwamy pestki.

Krok 2:

Papryka faszerowana kaszą i mięsem mielonym
Mięso mieszamy z kaszą, cebulą, jajkiem i przyprawami.

Cebulę z czosnkiem szklimy na oliwie. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie.

Do mięsa dodajemy cebulę z czosnkiem, kaszę, jajko, otręby i przyprawy do smaku. Dokładnie mieszamy.

Krok 3:

Papryka faszerowana kaszą i mięsem mielonym
Farszem mięsnym napełniamy połówki papryk.

Farszem napełniamy oczyszczone papryki. Warzywa układamy w naczyniu do zapiekania nasmarowanym oliwą. Pieczemy ok 20 minut w 190 stopniach.

Następnie na wierzch układamy plasterki sera i zapiekamy.

Smacznego!