Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Papryka faszerowana pieczarkami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Szybki sposób na smaczny obiad

Papryka faszerowana pieczarkami.

Składniki:

Papryka faszerowana pieczarkami.

 

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana pieczarkami.
Papryki umyć, osuszyć, odciąć "łebki". Usunąć gniazda nasienne. Cebule obrać, umyć, osuszyć. Pokroić w kostkę. Pieczarki obrać, pokroić w plastry. Oliwę mocno rozgrzać na patelni, zrumienić na niej cebulę. Dodać pieczarki, posolić. Dusić razem aż sok odparuje.Czosnek obrać, umyć, posiekać. Dodać do pieczarek. Dodać również bułkę tartą, wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Farszem wypełnić papryki. Posypać startym żółtym serem. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 20 minut.