edyta337

edyta337

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Papryka faszerowana ryżem z kalafiora

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Papryka nadziewana ryżem z kalafiora z dodatkiem pesto z bazylii, grillowanym kurczakiem oraz serem mozzarella.

Papryka faszerowana ryżem z kalafiora Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Papryka faszerowana ryżem z kalafiora

 

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana ryżem z kalafiora
1. Filet z kurczaka doprawiamy solą oraz pieprzem i pieczemy na grillu.

2. Kalafiora myjemy, dzielimy na różyczki i przekładamy do naczynia blendera i rozdrabniamy drobno.

3. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne oraz białe włókna.

4. Ryż z kalafiora przekładamy do miski, dodajemy Pesto z bazylii, pokrojony drobno filet z kurczaka oraz większą połowę startego sera mozzarella. Mieszamy i nadziewamy papryki.

5. Papryki wkładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy odrobinę wody i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na około 30 minut. Pod koniec pieczenia posypujemy wierzch papryki resztką sera mozzarella.
Papryka faszerowana ryżem z kalafiora
Filet z kurczaka kroimy i przyprawiamy solą i pieprzem
Papryka faszerowana ryżem z kalafiora
Kalafiora przekładamy do naczynia blendera i rozdrabniamy drobno
Papryka faszerowana ryżem z kalafiora
Ryż przekładamy do miski i dodajemy pesto z bazylii
Papryka faszerowana ryżem z kalafiora
Dodajemy pokrojony filet z grillowanego kurczaka