Sposób przygotowania:
Papryka faszerowana ryżem z kalafiora
1. Filet z kurczaka doprawiamy solą oraz pieprzem i pieczemy na grillu.
2. Kalafiora myjemy, dzielimy na różyczki i przekładamy do naczynia blendera i rozdrabniamy drobno.
3. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne oraz białe włókna.
4. Ryż z kalafiora przekładamy do miski, dodajemy Pesto z bazylii, pokrojony drobno filet z kurczaka oraz większą połowę startego sera mozzarella. Mieszamy i nadziewamy papryki.
5. Papryki wkładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy odrobinę wody i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na około 30 minut. Pod koniec pieczenia posypujemy wierzch papryki resztką sera mozzarella.
2. Kalafiora myjemy, dzielimy na różyczki i przekładamy do naczynia blendera i rozdrabniamy drobno.
3. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne oraz białe włókna.
4. Ryż z kalafiora przekładamy do miski, dodajemy Pesto z bazylii, pokrojony drobno filet z kurczaka oraz większą połowę startego sera mozzarella. Mieszamy i nadziewamy papryki.
5. Papryki wkładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy odrobinę wody i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na około 30 minut. Pod koniec pieczenia posypujemy wierzch papryki resztką sera mozzarella.
misia5