mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Książka Kucharska: Faszerowane warzywa

Papryka faszerowana sałatką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Sałatka znakomita na szybką przekąskę, jak i lekką kolację. Składniki można oczywiście dowolnie komponować:)

Papryka faszerowana sałatką

Składniki:

Papryka faszerowana sałatką

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana sałatką
Warzywa myjemy, pomidory, cebulę i ogórki obieramy. Z papryk usuwamy gniazda nasienne. Pomidory, ogórki, cebulę i pół papryki kroimy w drobną kostkę. Można dodać także posiekane jajka na twardo. Wszystko łączymy z twarożkiem lub śmietaną. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Następnie napełniamy sałatką trzy pozostałe połówki papryk. Od razu podajemy.