Sposób przygotowania:
Papryka faszerowana takze z grilla
Ryż ugotować wg wskazówek na opakowaniu.
Oczyszczone i pokrojone pieczarki, podsmażyć z pokrojoną w piórka cebulą na niewielkiej ilości oleju, podlać wodą i dusić do miękkości i odparowania całego płynu.
Pieczarki z cebulą zmiksować, lub zmielić w maszynce do mięsa, połączyć z gorącym ryżem, dodać żółtko, i posolić do smaku.
Nadziewać umyte i wydrążone zdrowe papryki, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, i zapiekać około 40 minut.
Oczyszczone i pokrojone pieczarki, podsmażyć z pokrojoną w piórka cebulą na niewielkiej ilości oleju, podlać wodą i dusić do miękkości i odparowania całego płynu.
Pieczarki z cebulą zmiksować, lub zmielić w maszynce do mięsa, połączyć z gorącym ryżem, dodać żółtko, i posolić do smaku.
Nadziewać umyte i wydrążone zdrowe papryki, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, i zapiekać około 40 minut.