zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

Papryka faszerowana takze z grilla

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ryż pasuje także do obiadu zamiast ziemniaków

Papryka faszerowana takze z grilla

Składniki:

Papryka faszerowana takze z grilla

 

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana takze z grilla
Ryż ugotować wg wskazówek na opakowaniu.
Oczyszczone i pokrojone pieczarki, podsmażyć z pokrojoną w piórka cebulą na niewielkiej ilości oleju, podlać wodą i dusić do miękkości i odparowania całego płynu.
Pieczarki z cebulą zmiksować, lub zmielić w maszynce do mięsa, połączyć z gorącym ryżem, dodać żółtko, i posolić do smaku.

Nadziewać umyte i wydrążone zdrowe papryki, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, i zapiekać około 40 minut.

Tagi:

ryż papryka