Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Papryka konserwowa bez pasteryzacji

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 18

Dużo szybciej się robi a efekt ...

Papryka konserwowa  bez pasteryzacji

Składniki:

Papryka konserwowa bez pasteryzacji

 

  • 2 kg papryki (najładniej wygląda różnokolorowa)
  • 3 l wody
  • 1 szkl octu 10%( kto lubi mocniejszą zalewę może dać więcej)
  • 1,5 szkl cukru
  • 3 łyżki soli
  • koper do kiszenia
  • 1 duża główka czosnku
  • 2 łyżki gorczycy
  • pieprz ziarnisty, ziele angielskie i liść laurowy
  • oliwa

Sposób przygotowania:

Papryka konserwowa bez pasteryzacji
Paprykę umyć, oczyścić, porozcinać na ćwiartki. Z podanych składników ugotować zalewę. Do zalewy włożyć paprykę i gotować ok. 20-25 min na wolnym ogniu. Przełożyć do słoików, dołożyć przyprawy z zalewy,zalać gotującą się zalewą,wlac po 1 łyżeczce oliwy i zakręcić dokładnie, odwrócić dnem do góry i tak wystudzić.Odwrócić dopiero kiedy będą zimne. NIE PASTERYZOWAĆ!

Tagi:

papryka