Sposób przygotowania:
Pieczarki nadziewane kaszą jaglaną
Grzyby oczyścić, wydrążyć nóżki i drobno je posiekać, zaś kapelusze dokładnie umyć i osuszyć. Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na oliwie. Paprykę oczyścić, pokroić w kosteczkę. Wymieszać z posiekanymi nóżkami pieczarek, dodać do cebuli i dusić na małym ogniu około 3 minuty. Kaszę wrzucić do wrzątku, gotować na sypko. Odcedzić i dodać do warzyw. Przestudzić troszkę. Dodać posiekaną natkę pietruszki, doprawić do smaku solą i pieprzem. Osuszone kapelusze pieczarek napełnić przygotowanym farszem, posypać startym serem i oprószyć odrobiną oregano. Piec ok. 25min w temp. 180st. Podawać na ciepło.
zbysiowa
czekoladka_m