Sposób przygotowania:
Papryka nadziewana kaszą jaglaną i pieczarkami
Kaszę jaglaną opłukać na sitku najpierw zimną potem gorącą wodą. Zalać dwukrotnością wrzątku. Gotować 15-20 minut, a następnie odstawić do wystygnięcia. W międzyczasie na kilku łyżkach oliwy podsmażyć pokrojoną cebulę, po chwili dodać starte na tarce pieczarki i mrożony groszek. Odparować z nadmiaru soku. Kaszę wymieszać z usmażonymi grzybami, doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą typu vegeta. Farszem napełniać połówki papryki. Z wierzchu posypać je bułką tartą. Ułożyć połówki w żaroodpornym naczyniu. Między papryki wcisnąć pokrojoną w grube krążki cukinię. Podlać niecałą szklanką wrzątku z rozpuszczoną kostką warzywną. Zapiekać aż papryka będzie miękka.