gabyelle21l@tlen.pl

gabyelle21l@tlen.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Papryka nadziewana wg gabyelle

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pieczone nadziewane papryczki

Papryka nadziewana wg gabyelle

Składniki:

Papryka nadziewana wg gabyelle

 

Sposób przygotowania:

Papryka nadziewana wg gabyelle
Ryż ugotować, mięsko doprawić solą, pieprzem, papryka ostrą i słodką ( mięska nie smażymy zrobi się w piekarniku). Cebulke pokroić drobno i usmażyć na patelnie. Gdy ryż mamy ugotowany, mięsko i cebulke usmażone to wszystko łaczymy razem i doprawiamy. Z papryk usuwamy pestki odcinając tylko góre. Przygotowanym farszem nadziewamy papryki. Gotowe papryki kładziemy na blaszke wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w nagrzanym piekarniku do ok180 c, pieczemy do czasu aż papryki będą miekkie i mięsko zrobione.