Sposób przygotowania:
Papryki nadziewane z ryżem i warzywami
Papryki myjemy, odkrawamy górną część - nie wyrzucamy jej lecz siekamy na drobne kawałki. Wydrążamy gniazda nasienne. Cebulę siekamy drobno, kiełbasę kroimy w drobną kostkę. Cebulę z kiełbasą oraz posiekanymi czubkami papryk dusimy na łyżce oliwy na małym ogniu. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Marchew z groszkiem gotujemy w lekko osolonej wodzie.Wszystkie składniki mieszamy ze sobą (czyli ryż, kiełbasę z cebulą i papryką oraz marchew z groszkiem). Powstałą mieszankę doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz maggi. Gotowym farszem nadziewamy papryki. Wierzchy posypujemy startym żółtym serem. Papryki pieczemy w temperaturze 180 stopni, do momentu aż ser się zarumieni (ok 20 minut)