lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Papryka nadziewana zapiekana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wyszło rewelacyjnie i smakowało tez tak samo

Papryka nadziewana zapiekana Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Papryka nadziewana zapiekana

 

Sposób przygotowania:

Papryka nadziewana zapiekana
1 Łopatkę umyć pokroić i zmielić
2 Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu odcedzić i ostudzić
3 Paprykę zieloną i czerwoną po połowie pokroić drobno w kosteczkę
4 Składniki wymieszać dodać sól kucharek pieprz i sos barbecue wymieszać posmakować czy dobrze jest już doprawione
5 Paprykę biała oczyścić z ziarenek i umyć nadziewać przygotowanym farszem zawinąć w folie aluminiową każdą osobno i zapiekać 1,5 godziny 180 stopniach
Papryka nadziewana zapiekana
Farsz trzeba dobrze doprawić aby nie było mdłe po upieczeniu
Papryka nadziewana zapiekana
Paprykę oczyścić z ziarenek i umyć a nastepnie nadziać farszem
Papryka nadziewana zapiekana
Nadziane papryki trzeba osobno zawinąc w folie aluminiową papryka puszcza sok wiec to dla niej znakomita osłonka do pieczenia