iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Papryka w pomidorach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Cos dobrego i pikantnego -

Papryka w pomidorach

Składniki:

Papryka w pomidorach

 

  • 1kg papryki
  • 2 szklanki perzcieru pomidorowego(najlepszy zmiksowane pomidory z puszki lub zrobiony w domu}
  • 6 zabków czosnku
  • 1 cebula
  • 3 łyzki laurowe
  • 1 łyzka cukru
  • 1/2 łyzki ziela angielskiego
  • 3 łyzki oleju
  • sól
  • piperz
  • ostra sproszkowana papryka

 

Sposób przygotowania:

Papryka w pomidorach
Papryke włozyc do wrzacej wody gotowac 4 min. Obrac ze skórki wyciągną nasiona pokroic w stragi .Przełozyc do słoiczka.
Cebule ,czosnek posiekac,poddusic na oleju dodac do przecieru pomidorowewgo zagotowac dodac lisc laurowy.zmiazdzone ziele angielskie,sól cukier i sproszkowana papryke .Sos powinien byc ostry i aromatyczny
Goracym sosem zalac papryke .Zamknąc i gotowac słoiczki w 90 stopniach przez ok 20 min .

Tagi:

papryka