miki170200

miki170200

Kucharz
[Przepisów: 15]

Papryka w zalewie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Papryka na kanapkę do obiadu lub na ozdobę.

Papryka w zalewie

Składniki:

Papryka w zalewie

 

 

  • Zalewa:

 

  • 5 szklanek wody
  • 1 szklanka octu
  • 0,5 szklanki cukru
  • 1 łyżka soli
  • pieprz,ziele angielskie
  • 2 listki laurowe

Sposób przygotowania:

Papryka w zalewie
Paprykę umyć,oczyścić z pestek i białych części.Pokroić w paski i sparzyć kilka minut wrzątkiem.Włożyć do słoika.Zalać zalewą i do każdego słoika wlać 3/4 łyżki oleju.Pasteryzować około 15 minut.

Tagi:

papryka