szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Papryka w zalewie słodko-kwaśnej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny dodatek do obiadu albo kanapek. Często też wykorzystuję marynowaną paprykę do przygotowywania sałatek.

Papryka w zalewie słodko-kwaśnej Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Papryka w zalewie słodko-kwaśnej

 

 

Sposób przygotowania:

Papryka w zalewie słodko-kwaśnej
Z papryki usunąć gniazda nasienne i pokroić na większe kawałki. Z wody, cukru, octu, soli, liści laurowych, ziela angielskiego i pokrojonej cebuli ugotować zalewę. Słoiki umyć i wysuszyć . Do każdego słoika dać 4 plasterki marchewki, po krążku cebuli, 2-3 kulki ziela angielskiego, liść laurowy i pół łyżeczki gorczycy. Zalać gorącą zalewą Na wierzch każdego słoika wlać po łyżce oleju. Gorące słoiki zakręcić i pasteryzować ok. 10 -15 minut.
Papryka w zalewie słodko-kwaśnej
Kolorowa papryka pokrojona w kawałki do słoików.

Tagi:

papryka