Sposób przygotowania:
papryka z jajkiem
Paprykę kroimy wzdłuż i oczyszczamy z pestek. Polać spód delikatnie ketchupem. Solimy troszeczkę. I wstawiamy do piekarnika na 10 minut i owinąć folia aluminiową. Wyjmujemy papryki nasze. I układamy w blaszce.
Do każdej papryki wbijamy jedno jajo. I posypujemy na wierzch szczypiorkiem i startym serem . solimy, pieprzymy.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
I pieczemy przez ok 10 minut.
Po upieczeniu posypujemy oregano.
Możemy jeść z majonezem, musztardą lub ketchupem.
Smacznego
Do każdej papryki wbijamy jedno jajo. I posypujemy na wierzch szczypiorkiem i startym serem . solimy, pieprzymy.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
I pieczemy przez ok 10 minut.
Po upieczeniu posypujemy oregano.
Możemy jeść z majonezem, musztardą lub ketchupem.
Smacznego