Siedlce

Siedlce

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 414]

papryka z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszne faszerowane papryki zapiekane w piekarniku

papryka z jajkiem

Składniki:

papryka z jajkiem

 

  • 4 papryki ( kolor jakikolwiek )
  • 4 jajka
  • szczupio
  • ketchup
  • ser tarty
  • oregano
  • sól, pieprz cytrynowy

 

 

Sposób przygotowania:

papryka z jajkiem
Paprykę kroimy wzdłuż i oczyszczamy z pestek. Polać spód delikatnie ketchupem. Solimy troszeczkę. I wstawiamy do piekarnika na 10 minut i owinąć folia aluminiową. Wyjmujemy papryki nasze. I układamy w blaszce.
Do każdej papryki wbijamy jedno jajo. I posypujemy na wierzch szczypiorkiem i startym serem . solimy, pieprzymy.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
I pieczemy przez ok 10 minut.
Po upieczeniu posypujemy oregano.
Możemy jeść z majonezem, musztardą lub ketchupem.
Smacznego