ania1904

ania1904

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Papryka z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Papryka może być idealna na szybki obiad

Papryka z mięsem

Składniki:

Papryka z mięsem

 

  • 2 czerwone papryki
  • 2 żółte papryki
  • 1 marchewka
  • 1 dymka ze szczypiorkiem
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 40 dag mieszanego mięsa mielonego
  • 25 dag mozzarelli
  • 2 łyżki oleju
  • 3 jajka
  • 1 szklanka kremówki
  • tłuszcz do formy
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Papryka z mięsem
Dymkę ze szczypiorkiem oczyścić,posiekać.Marchewkę oskrobać,umyć,pokroić w małą kostkę.Natkę posiekać.Papryki przekroić wzdłuż na pół,usunąć pestki i błonki.Mozzarellę pokroić w plastry.Na patelni rozgrzać olej, włożyć mięso,zrumienić.Dodać dymkę,marchewkę oraz sól i pieprz.Smażyć 3 minuty.Jajka i śmietanę roztrzepać z gałką muszkatołową i natką,wlać do mięsa,wymieszać.Farszem napełnić połówki papryki,ułożyć w natłuszczonej formie,przykryć mozzarellą.Piec 30 minut w temperaturze 180`C.