margolata

margolata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 169]

Papryka z miodem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepis dostałam od mojej szwagierki.

Papryka z miodem

Składniki:

Papryka z miodem

 

  • kolorowe papryki (czerwona i żółta)
  • 5 szklanek wody
  • 1 szklanka octu
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżki płaskie soli
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka oliwy

Sposób przygotowania:

Papryka z miodem
Papryki myjemy, osuszamy i usuwamy gniazda nasienne. Kroimy w grube paski i wkładamy do wymytych słoików. Wodę z cukrem, solą i octem zagotowujemy. Potem dodajemy łyżkę miodu i oliwy, dokładnie mieszamy. Musimy spróbować zalewy bo może być mało słodka, wtedy dodajemy więcej miodu. Zalewamy papryki zalewą i natychmiast zakręcamy. Smacznego.

Tagi:

papryka