skatarzynka

skatarzynka

Szef Kuchni
[Przepisów: 43]

papryka z miodem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Delikatna papryka do kanapki i koreczków.

papryka z miodem.

Składniki:

papryka z miodem.

 

Sposób przygotowania:

papryka z miodem.
Paprykę dokładnie umyć a następnie sparzyć wrzątkiem i układać w przygotowane słoiki.
W garnku przygotować zalewę -wodę, ocet, sól, cukier, liście laurowe i ziele angielskie gotujemy w garnku aż do wrzenia. Do każdego słoika z papryką należy włożyć łyżkę miodu i zaraz po tym zalać przygotowanym roztworem. Na koniec wsypujemy do słoików po kilka ziarenek gorczycy i dobrze zakręcamy.
Wszystkie słoiki pasteryzujemy 10 minut. Polecam.

Tagi:

papryka