Sposób przygotowania:
papryka z miodem.
Paprykę dokładnie umyć a następnie sparzyć wrzątkiem i układać w przygotowane słoiki.
W garnku przygotować zalewę -wodę, ocet, sól, cukier, liście laurowe i ziele angielskie gotujemy w garnku aż do wrzenia. Do każdego słoika z papryką należy włożyć łyżkę miodu i zaraz po tym zalać przygotowanym roztworem. Na koniec wsypujemy do słoików po kilka ziarenek gorczycy i dobrze zakręcamy.
Wszystkie słoiki pasteryzujemy 10 minut. Polecam.
W garnku przygotować zalewę -wodę, ocet, sól, cukier, liście laurowe i ziele angielskie gotujemy w garnku aż do wrzenia. Do każdego słoika z papryką należy włożyć łyżkę miodu i zaraz po tym zalać przygotowanym roztworem. Na koniec wsypujemy do słoików po kilka ziarenek gorczycy i dobrze zakręcamy.
Wszystkie słoiki pasteryzujemy 10 minut. Polecam.