wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

papryka z wieprzowina

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

daniee to mozna urozmaicic na wersje orientalna-farsz doprawic nalezy papryka chili i dodac 3 starte zabki czosnku

papryka z wieprzowina

Składniki:

papryka z wieprzowina

 

  • bulka tarta starty ser oliwa 2 lyzki masla lyzka konc pomidorowego 2/3 szklanki

Sposób przygotowania:

papryka z wieprzowina
zrob farsz 1 czerwona papryke i pomidor pokroj w kostke,cebule posiekaj pieczarki oczysc pokroj w plasterki.skladniki wrzuc na rozgrzana oliwe.smaz az zmiekna.po ostudzeniu dodaj mieso ryz tarta bulke zolty ser i koncentrat,doprawic do smaku.Od reszty papryk odetnij wierzchy,usun pestki,napelnij farszem.przykryj wierzchami.ustaw w naczyniu zaroodpornym.obloz kawaleczkami masla.zapiekaj 30 min w temp 200 stopni.podawaj na cieplo.