wsjs325

wsjs325

Kucharz
[Przepisów: 32]

paprykarz

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

na obiadek i kolacje//////////////////////////////

paprykarz

Składniki:

paprykarz

 

  • 700 g łopatki wołowej lub cielecej
  • 1 łyzka maki
  • 2 cebule
  • 2 łyki masła
  • 200 ml bulionu
  • 100 ml smietany
  • 1 łyzka słodkiej papryki w proszku
  • sól

Sposób przygotowania:

paprykarz
mieso umyc i pokroic w kostke.oprószyc maka obsmazyc na masle. cebule obrac. opłukac posiekac dodac do miesa i zeszklic.
zalac mieso bulionem, dodac papryke i dusic na małym ogniu pod przykrycien 1 godzine w wypadku cieleciny lub dwie w przypadku wołowiny.dodac smietane. doprawic sos i dusic jeszcze 10 minut.

Tagi:

mak papryka