olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Paprykarz cielęcy 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

smaczny i szybki paprykarz, można podawać do puree, obiadu itd. Ale to zależy wyłacznie od waszej inwencji :)

Paprykarz cielęcy 3

Składniki:

Paprykarz cielęcy 3

 

Sposób przygotowania:

Paprykarz cielęcy 3
Części cielęciny pokrajać na kawałki, oprószyć mąką, solą, lekko zrumienić na patelni, a potem przełożyć do rondla. Zrumienić i pokrajaną w plastry cebulkę dodać do mięsa. Patelnię opłukać i zalać tą wodą mięso w rodnlu. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu Dodać malutki sttrączek bardzo ostrej papryki (chili), a gdyby była za mało ostra, doprawić sproszkowaną papryką. Gdy trzeba, dosolić i podlewać wodą, mieszając często. Pod koniec wlać śmietanę, skropić sokiem z cytryny.

Tagi:

papryka