Ma-Gosia

Ma-Gosia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 131]

Książka Kucharska: Sosy Łowicz w nowej odsłonie

paprykarz rybny

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Proste i szybkie danie na kolację, szczególnie wtedy, gdy została ryba z obiadu.

paprykarz rybny

Składniki:

paprykarz rybny

 

  • 40 dag filetów rybnych (ja użyłam karpia);
  • 1 czerwona papryka;
  • 1 słoik sosu Łowicz do spaghetti;
  • 1 cebula;
  • Sól, pieprz, ostra papryka,
  • Mąka do panierowania ryby,
  • 1 łyżeczka soku z cytryny;
  • Olej;

 

Sposób przygotowania:

paprykarz rybny
Filety opłukać, posolić, posypać pieprzem, panierować i usmażyć (można użyć ryby pozostałej z obiadu). Paprykę oczyścić z gniazda nasiennego, opłukać i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, zeszklić cebulę, dodać pokrojoną paprykę, chwilę smażyć, aż papryka zmięknie. Na patelnię wlać sos spaghetti i gotować aż papryka będzie miękka. Całość zmiksować. Do zmiksowanego sosu dodać rozdrobnioną rybę. Całość doprawić solą, pieprzem, ostrą papryką, jeżeli trzeba dodać łyżeczkę soku z cytryny do smaku. Całość gotować 5 - 10 min. Wystudzone podawać z białym pieczywem.