Sposób przygotowania:
paprykarz rybny
Filety opłukać, posolić, posypać pieprzem, panierować i usmażyć (można użyć ryby pozostałej z obiadu). Paprykę oczyścić z gniazda nasiennego, opłukać i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, zeszklić cebulę, dodać pokrojoną paprykę, chwilę smażyć, aż papryka zmięknie. Na patelnię wlać sos spaghetti i gotować aż papryka będzie miękka. Całość zmiksować. Do zmiksowanego sosu dodać rozdrobnioną rybę. Całość doprawić solą, pieprzem, ostrą papryką, jeżeli trzeba dodać łyżeczkę soku z cytryny do smaku. Całość gotować 5 - 10 min. Wystudzone podawać z białym pieczywem.
thegrooba
evita0007