Sposób przygotowania:
Paprykarz z kurczaka
Odciąć szyjki i skrzydełka.
Tuszki umyć, podzielić na porcje. osolić, dodać Vegetę, oprószyć mąką, obsmażyć na gorącej oliwie na złoty kolor, podlać wodą i dusić na wolnym ogniu.
Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić, podsmażyć nie rumieniąc i dodać do kurczaka.
Gdy kurczak jest miękki, dodać przecier pomidorowy, paprykę mieloną i śmietanę, doprawić do smaku solą i zagotować.
Można posypać tymiankiem.
Tuszki umyć, podzielić na porcje. osolić, dodać Vegetę, oprószyć mąką, obsmażyć na gorącej oliwie na złoty kolor, podlać wodą i dusić na wolnym ogniu.
Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić, podsmażyć nie rumieniąc i dodać do kurczaka.
Gdy kurczak jest miękki, dodać przecier pomidorowy, paprykę mieloną i śmietanę, doprawić do smaku solą i zagotować.
Można posypać tymiankiem.