Sposób przygotowania:
Paprykarz z pomidorów i ryżu.
Cebulę należy obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę, marchew należy obrać ze skórki, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, pomidory należy dokładnie umyć i pokroić w kostkę. Do dużego garnka wlać 3 łyżki oleju, następnie wrzucić wcześniej pokrojoną cebulę, gdy cebula się lekko zeszkli dodać startą wcześniej marchew po ok. 5 minutach wrzucić pokrojone pomidory, wszystko ze sobą wymieszać i dusić pod przykryciem, na małym ogniu ok. półtorej godziny. Po półtorej godzinie dodajemy trzy szklanki ryżu, dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze godzinę. Pod koniec gotowania wsypujemy cukier, dolewamy łyżkę octu jabłkowego, wsypujemy kwasek cytrynowy, wszystko należy dokładnie wymieszać. Do czystych słoików należy nakładać paprykarz, zakręcić słoik pokrywką i zagotować w garnku wypełnionym wodą. Gotować ok. 5 minut. Smacznego :)