bogusia19

bogusia19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 222]

Paprykarz z ryb

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Paprykarz z ryb - domowy sposób. Pycha.

Paprykarz z ryb

Składniki:

Paprykarz z ryb

 

  • 30 dag filetów,
  • 2 cebule,
  • łyżka tłuszczu,
  • sól,
  • łyżeczka mielonek słodkiej papryki,
  • pół szkl. śmietany,
  • płaska łyzka mąki,
  • zielenina,

Sposób przygotowania:

Paprykarz z ryb
Sprawiona rybę, pokrajaną na kawałki nieco wcześniej osolić. Obraną cebulę pokrajać w krążki i podsmażyć na tłuszczu nie rumieniac. Zalać cebulę ok. 1,5 szkl. wody, lekko osolić. We wrzącej wodzie ułożyć jeden obok drugiego kawałki dorsza, posypać mieloną słodką papryką i pod przykryciem, przy powolnym wrzeniu gotować ok. 20 minut. Następnie zalać śmietaną wymieszaną z mąką i jeszcze kilka minut podgotować. Do sosu można dodać łyżkę koncentratu pomidorowego. Podawać paprykarz z kluskami posypany zieleniną.

Tagi:

papryka