Sposób przygotowania:
Paprykarz z wieprzowiny
Przygotowanie:
Mięso wieprzowe umyć,pokrajać w cienkie równe słupki,oprószyć solą,pieprzem,papryką i 1 łyżką mąki,obrumienić na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron.
Dodać cebulę i jeszcze razem krótko smażyć.Zalać wodą w takiej ilości,aby pokryła mięso,powoli dusić aż będzie miękkie.Pozostałą mąkę wymieszać ze śmietaną lub kefirem,podprawić potrawę,dodać koncentratu pomidorowego i zagotować.Wsypać paprykę i zieleninę.
Mięso wieprzowe umyć,pokrajać w cienkie równe słupki,oprószyć solą,pieprzem,papryką i 1 łyżką mąki,obrumienić na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron.
Dodać cebulę i jeszcze razem krótko smażyć.Zalać wodą w takiej ilości,aby pokryła mięso,powoli dusić aż będzie miękkie.Pozostałą mąkę wymieszać ze śmietaną lub kefirem,podprawić potrawę,dodać koncentratu pomidorowego i zagotować.Wsypać paprykę i zieleninę.