agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

paprykowa pierś z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

idealny dodatek do risotto

paprykowa pierś z kurczaka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

paprykowa pierś z kurczaka

 

 

Sposób przygotowania:

paprykowa pierś z kurczaka
marynata do kurczaka.
papryczkę chilli czyszczamy z pestek i blendujemy, dosypujemy paprykę w proszku, sól , pieprz, dodajemy obrany zabek czosnku, zalewamy oliwą z oliwek i ponownie blendujemy.
pierś z kurczaka oczyszczamy, myjemy i zalewamy marynatą. wkładamy do lodówki na ok 2 godzinki. dla tych z brakiem czasu można już wyjąć po 30 minutach.

rozgrzewamy olej i smażymy z obu stron, podlewamy wodą i pod przykryciem smazymy ok 3 minut.


Smacznego:)
paprykowa pierś z kurczaka
pomimo papryczki chilli pierś z kurczaka wcale nie jest bardzo ostra, papryka słodka łagodzi smak
paprykowa pierś z kurczaka
pomimo papryczki chilli pierś z kurczaka wcale nie jest bardzo ostra, papryka słodka łagodzi smak