Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Paprykowa polędwica z dzika na chleb

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kolejna propozycja dla miłośników dziczyzny

Paprykowa polędwica z dzika na chleb

Składniki:

Paprykowa polędwica z dzika na chleb

 

Sposób przygotowania:

Paprykowa polędwica z dzika na chleb
Mięso dokładnie czyścimy, osuszamy i nacieramy dokładnie sola peklową, odkładamy do lodówki na 24 godziny. Przyprawy (z wyjątkiem papryki w proszku) oraz obrany i pokrojony w plastry czosnek zagotowujemy z wodą, studzimy, zalewamy mięso i wkładamy do lodówki na kolejne 72 godziny. Po upływie tego czasu mięso nacieramy suszoną papryką, wkładamy do żaroodpornego naczynia, wlewamy około 1/4 wywaru, przykrywamy i pieczemy w temperaturze 200 stopni około 30 minut.