halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Paprykowa zupa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Przepis na dobrą zupę- mało osób z pewnością taką gotuje.

Paprykowa zupa

Składniki:

Paprykowa zupa

 

  • rosół warzywny 2 litry
  • papryka zielona 40 dag
  • duża cebula 1 sztuka
  • ryż 20 dag
  • olej 3 łyżki
  • śmietana 1 szklanka
  • siekana natka pietruszki 2 łyżki
  • ostra papryka w proszku 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Paprykowa zupa
W rosole gotujemy ryż. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w paseczki.Cebule siekamy drobno i szklimy na tłuszczu , dodajemy paprykę i dusimy .Dodajemy do ryżu , dodajemy śmietanę , mieszamy , podgrzać , nie wolno zagotować.Doprawiamy do smaku ostrą papryką.Posypujemy natką pietruszki.

Tagi:

ryż papryka