Sposób przygotowania:
Paprykowe babeczki
Paprykę spiekłam w piekarniku i włożyłam do szczelnego pojemnika, po schłodzeniu zdjęłam skórkę i pokroiłam na paseczki. Pomidora sparzyłam, obrałam, usunęłam pestki i pokroiłam w kosteczkę. Cukinię pokroiłam w grubszą zapałkę. Foremki do tarteletek wyłożyłam ciastem francuskim, nakłułam i wstawiłam do rozgrzanego piekarnika (do zezłocenia). Po wyjęciu musiałam skruszyć je od góry, ponieważ pomimo nakłucia i tak zdołały urosnąć;-0 Warzywa wymieszałam z przyprawami oraz oliwką i wypełniłam nimi babeczki. Na wierzchu ułożyłam kratkę z resztek ciasta. Wstawiłam do piekarnika (200 stopni) na 10 min. Smacznego.


darmiona
edytaha
dża
Prawdziwe chyba takie powinno być, ale na tym kupnym jak byk stoi, że z tłuszczu roślinnego :-))
edytaha
No popatrz, producenci na wszystkim oszczędzają :)
dża
No niestety...