dża

dża

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 262]

Paprykowe babeczki

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczna przekąska dla lubiących paprykę i ciasto francuskie.

Paprykowe babeczki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Paprykowe babeczki

 

 

Sposób przygotowania:

Paprykowe babeczki
Paprykę spiekłam w piekarniku i włożyłam do szczelnego pojemnika, po schłodzeniu zdjęłam skórkę i pokroiłam na paseczki. Pomidora sparzyłam, obrałam, usunęłam pestki i pokroiłam w kosteczkę. Cukinię pokroiłam w grubszą zapałkę. Foremki do tarteletek wyłożyłam ciastem francuskim, nakłułam i wstawiłam do rozgrzanego piekarnika (do zezłocenia). Po wyjęciu musiałam skruszyć je od góry, ponieważ pomimo nakłucia i tak zdołały urosnąć;-0 Warzywa wymieszałam z przyprawami oraz oliwką i wypełniłam nimi babeczki. Na wierzchu ułożyłam kratkę z resztek ciasta. Wstawiłam do piekarnika (200 stopni) na 10 min. Smacznego.
Paprykowe babeczki
Wstępnie przygotowanymi warzywami należy wypełnić babeczki...
Paprykowe babeczki
...na wierzchu dorobić kratkę i zapiec w piekarniku.