Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Klopsiki z gulaszem cukiniowo-paprykowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Klopsiki podane w gulaszu warzywnym to świetny pomysł na letni obiadek dla całej rodziny

Klopsiki z gulaszem cukiniowo-paprykowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Klopsiki z gulaszem cukiniowo-paprykowym

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki z gulaszem cukiniowo-paprykowym
Przygotowujemy klopsy: do miseczki wkładamy mięso mielone, jajko, bułkę oraz przyprawy - wyrabiamy na gładką masę, formujemy małe klopsiki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor. Gulasz: cebulę obieramy i dość grubo kroimy, paprykę i cukinie myjemy i kroimy w większą kostkę. Do garnka wlewamy 2 łyżki oleju - rozgrzewamy i dodajemy cebulę, należy ją zarumienić, podlać delikatnie wodą i dodać warzywa - wszystko doprawiamy przyprawami i dusimy około 20 minut, na koniec dodajemy przecier pomidorowy i czosnek. Podajemy na gorąco z pulpecikami.
Klopsiki z gulaszem cukiniowo-paprykowym
Przygotowujemy farsz na klopsy i pieczemy małe klopsiki
Klopsiki z gulaszem cukiniowo-paprykowym
przygotowujemy niezbędne warzywa na gulasz
Klopsiki z gulaszem cukiniowo-paprykowym
do zarumienionej cebulki dodajemy pokrojoną paprykę
Klopsiki z gulaszem cukiniowo-paprykowym
a następnie dodajemy pokrojoną cukinię i dusimy