Sposób przygotowania:
Pulpeciki w sosie paprykowo ananasowym
Do mięsa mielonego dodajemy pokrojoną cebulę,bułkę wczesniej zamoczoną i odciśniętą z wody,dodajemy sól, pieprz jajko ,całość dobrze wymiesząć.Z masy robimy małe pulpeciki smazymy na oleju. Przygotowanie sosu Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę dusimy,dodajemy pokrojoną paprykę i pokrojone w kostkę ananasy,dusimy jakiś czas podlewamy sokiem z ananasa i zalewą z paprykiwymieszane zalewy.Do masy dodajemy sól,pieprz i koncentrat pomidorowy, całość wymieszać .Dla zagęstnienia posypujemy odrobiną maki mieszamy.Do sosu wkładamy usmażone pulpeciki.Podajemy do obiadu do ryżu i surówki z kapusty pekińskiej.POLECAM !!!
gusia1000