dagita

dagita

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 173]

Paprykowo-czosnkowe placki z piersi kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Kolejna odsłona placków z piersi kurczaka. Tym razem z czosnkiem i papryką. Szybkie i smaczne danie dla każdego :)

Paprykowo-czosnkowe placki z piersi kurczaka

Składniki:

Paprykowo-czosnkowe placki z piersi kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Paprykowo-czosnkowe placki z piersi kurczaka
Piersi kurczaka kroimy w małą kostkę, mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, przyprawą uniwersalną i odstawiamy do lodówki nawet na noc. Po tym czasie mieszamy z mąką, majonezem, śmietaną, papryką pokrojoną w drobną kosteczkę i doprawiamy papryką słodką. Odstawiamy na kolejne 1-2 godziny. Na rozgrzany olej łyżką nakładamy porcję masy, formujemy placki i smażymy na rumiano z obu stron. Smacznego :)