Sposób przygotowania:
Paprykowo-miodowa szynka na kanapki
Do miski wrzucić przyprawy: sól, pieprz, paprykę słodką i wędzoną i wlać miód i łyżkę wody. Wymieszać dokładnie.
Mięso umyć, lekko osuszyć i włożyć do miski, dokładnie natrzeć mięso przyprawami, mocno wyrabiając dłonią.
Natarte mięso włożyć do szynkowara wyłożonego grubym woreczkiem (użyłam woreczka do mrożenia), szynkowar zamknąć. Wstawić do lodówki na 2 doby.
Następnie wstawić szynkowar do wody z wrzątkiem, parzyć 90 minut w 80 stopniach. Wystudzić i wstawić na noc do lodówki.
Mięso umyć, lekko osuszyć i włożyć do miski, dokładnie natrzeć mięso przyprawami, mocno wyrabiając dłonią.
Natarte mięso włożyć do szynkowara wyłożonego grubym woreczkiem (użyłam woreczka do mrożenia), szynkowar zamknąć. Wstawić do lodówki na 2 doby.
Następnie wstawić szynkowar do wody z wrzątkiem, parzyć 90 minut w 80 stopniach. Wystudzić i wstawić na noc do lodówki.