zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Paprykowy misz masz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

kolejne nadziewane papryki ............

Paprykowy misz masz Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Paprykowy misz masz

 

  • 6 średnich papryk ( kolory dowolne )
  • Farsz :
  • 250 g wieprzowej łopatki
  • 250 g pieczarek
  • 100 g brązowego ryżu ( w saszetkach ) ugotowanego i odsączonego
  • 200 g żółtego sera
  • 1/2 pęczka pietruszki
  • 1 cebula
  • Do smaku :
  • sól
  • pieprz kolorowy
  • mix chili Jalapeno
  • mix chili Scotch Bonnet
  • 1 kostka czosnkowa mini Knorr

 

Sposób przygotowania:

Paprykowy misz masz
Ugotowany ryż wsypać do miski. Maszynką do mięsa z grubym sitem zmielić wszystkie składniki farszu. Dodać przyprawy i wymieszać. W razie konieczności jeszcze doprawić. Papryki umyć, ściąć górne części i zostawić je do przykrycia. Usunąć gniazda nasienne. Każdą z papryk napełnić farszem, przykryć wieczkami z papryki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Przykryć pokrywką i wstawić do piekarnika. Nastawić temperaturę na 180 stopni a czas na 50 minut. Po upływie nastawionego czasu papryka jest gotowa do spożycia.
Paprykowy misz masz
Każdą z papryk napełnić farszem, przykryć wieczkami z papryki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym..