Sposób przygotowania:
Parfait jogurtowe z malinami
Maliny przebrać aby nie było nadpsutych opłukać szybko na durszlaku aby nie nasiąkły zbytnio wodą,osuszyć,kilka zostawić do dekoracji, Serek zmiksować z jogurtem cukrami do jednolitej masy,wrzucić maliny dodać sok z limonki i malin zmiksować,żelatynę rozpuścić w malutkiej ilości gorącej wody,lekko przestudzić i cienkim strumieniem wlać do masy owocowej mieszając mikserem. Ceramiczne kokilki około 4 sztuk,wyłożyć paskami pergaminu tak aby wystawały około 2 cm nad powierzchnię wylać masę delikatnie wygładzić wstawić do zamrażarki na około 3-4 godziny i zmrozić deser.Udekorować przed podaniem malinami ewentualnie startą gorzką czekoladą lub wiórkami kokosowymi.
monikaT83
edytaha
2milutka
zewa
2milutka
Ewa jeszcze jeden został w lodówce:)