Sposób przygotowania:
Lody parfait Marii Brizard.
Żółtka ubić z gorącą wodą na puszystą masę,dodając cukier.Śmi-
-etanę kremówkę ubić z śmietan-fixem na sztywno i wmieszać likier.Połączyć ubitą śmietanę z masą jajeczną i wyłożyć do opłukanej wodą podłużnej formy i zamrozić w ciągu 2-21/2 godz.
Po wyjęciu z zamrażalnika lody wyłożyć na półmisku odwracając formę do góry dnem.Przybrać bitą śmietaną,posypać orzeszkami pistacjowymi i kandyzowanymi fiołkami.
-etanę kremówkę ubić z śmietan-fixem na sztywno i wmieszać likier.Połączyć ubitą śmietanę z masą jajeczną i wyłożyć do opłukanej wodą podłużnej formy i zamrozić w ciągu 2-21/2 godz.
Po wyjęciu z zamrażalnika lody wyłożyć na półmisku odwracając formę do góry dnem.Przybrać bitą śmietaną,posypać orzeszkami pistacjowymi i kandyzowanymi fiołkami.