dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Parowce orkiszowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo je lubi moja córeczka

Parowce orkiszowe

Składniki:

Parowce orkiszowe

 

  • 25 dag mąki orkiszowej

 

  • pół szklanki wody

 

  • 1 łyżeczka cukru

 

 

 

Sposób przygotowania:

Parowce orkiszowe
W ciepłej wodzie rozpuszczamy cukier i drożdże – kiedy zaczną rosnąć dodajemy resztę składników i wyrabiamy gładkie ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsce na pół godziny do wyrośnięcia. Kiedy ciasto podwoi swoją objętość,odrywamy małe kawałki ciasta, formujemy bułeczki i odkładamy na blat oprószony mąką. Zostawiamy bułeczki na 15 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie przekładamy je do parowaru i parujemy 15 minut.

Tagi:

winogrona