kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Parówka w "szlafroczkach"

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Parówka w "szlafroczkach"

Parówka w "szlafroczkach"

Składniki:

Parówka w "szlafroczkach"

 

  • mąka 1 szkl
  • masło 1/2 kostki
  • sól szczypta
  • woda 2 łyżki
  • musztarda miodowa 1 łyżka
  • parówka 4 szt
  • jajka 1 całe
  • żółtko 1 szt
  • śmietana 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Parówka w "szlafroczkach"
Z mąki, masła, wody i soli zagnieść ciasto. Schłodzić. Rozwałkować, pokroić na trójkąty. Posmarować musztardą. Parówki pokroić na ćwiartki. Ułożyć wzdłuż podstawy trójkątów, zrolować. Rożki ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem. Piec 15 minut w temp.200 C. Żółtko roztrzepać ze śmietaną i na 6 minut przed końcem pieczenia posmarować nim rożki. Podawać z surówką z białej kapusty.