Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Parówki diabelskie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Podawać z ziemniakami i sezonową surówką.

Parówki diabelskie

Składniki:

Parówki diabelskie

 

  • 50 dag cienkich parówek,
  • 50 dag pieczarek,
  • 3 czerwone papryki,
  • 3 łyżki oliwy z oliwek,
  • 4 łyżki startego żółtego sera,
  • 1 łyżeczka ostrej papryki,
  • 2 łyżeczki suszonego majeranku,
  • sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Parówki diabelskie
Parówki obrać z osłonek i pokroić w 3 cm kawałki. Paprykę umyć, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w paseczki. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać oliwę. Wrzucić parówki, pieczarki i paprykę. Smażyć 8 min. Zawartość patelni przełożyć do żaroodpornego naczynia. Dodać sproszkowaną ostrą paprykę i majeranek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać. Posypać startym żółtym serem. Zapiekać w średnio nagrzanym piekarniku, aż ser się roztopi i lekko zrumieni.

Tagi:

sery ser