Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Parówki po brzesku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Do żółtek dodać sól, mąkę, olej. Dokładnie wymieszac i rozprowadzic

Parówki po brzesku

Składniki:

Parówki po brzesku

 

  • 350 g parówek
  • 1,5 łyżki mąki
  • 2 łyżki mleka
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka oleju
  • 3 łyżki smalcu
  • sól

Sposób przygotowania:

Parówki po brzesku
Do żółtek dodać sól, mąkę, olej. Dokładnie wymieszac i rozprowadzic mlekiem tak, aby uzyskac konsystencje gęstej smietany. Białka ubić na pianę, dołożyć do ciasta i ostroznie wymieszać. Parówki maczać w cieście, a następnie smażyć na gorącejpatelni w głębkoim tłuszczu aż utworzy się złocista skórka. Podawać z dowolną surówką.

Tagi:

jajko jajka