czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Parówki po węgiersku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zrobione na szybko z tego, co było w lodówce:) Wyszło naprawdę całkiem smacznie i nietypowo! Wszystkim smakowało.

Parówki po węgiersku

Składniki:

Parówki po węgiersku

 

Sposób przygotowania:

Parówki po węgiersku
Pieczarki obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na odrobinie oleju. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i dodać do pieczarek, dusić, aż cebula się ładnie usmaży. Dodać parówki pokrojone na półplasterki i zalać rosołem.

Można w razie potrzeby dolać odrobinę wody. Gotować około 10 minut na małym ogniu. Dodać przecier pomidorowy. Mąkę rozrobić z odrobiną wody, dokładnie wymieszać i wlać do parówek.

Śmietanę zagęścić kilkoma łyżkami gotującego się wywaru, po czym wlać ją do parówek. Na koniec doprawić do smaku.

Przed podaniem można posypać świeżą natką pietruszki.

Tagi:

obiad danie