Sposób przygotowania:
Parówki po węgiersku
Pieczarki obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na odrobinie oleju. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i dodać do pieczarek, dusić, aż cebula się ładnie usmaży. Dodać parówki pokrojone na półplasterki i zalać rosołem.
Można w razie potrzeby dolać odrobinę wody. Gotować około 10 minut na małym ogniu. Dodać przecier pomidorowy. Mąkę rozrobić z odrobiną wody, dokładnie wymieszać i wlać do parówek.
Śmietanę zagęścić kilkoma łyżkami gotującego się wywaru, po czym wlać ją do parówek. Na koniec doprawić do smaku.
Przed podaniem można posypać świeżą natką pietruszki.
Można w razie potrzeby dolać odrobinę wody. Gotować około 10 minut na małym ogniu. Dodać przecier pomidorowy. Mąkę rozrobić z odrobiną wody, dokładnie wymieszać i wlać do parówek.
Śmietanę zagęścić kilkoma łyżkami gotującego się wywaru, po czym wlać ją do parówek. Na koniec doprawić do smaku.
Przed podaniem można posypać świeżą natką pietruszki.