Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Parówki w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Takie parówki możemy przygotować na przekąskę.Robi się ja bardzo szybko.Smakują na ciepło jak i na zimno.

Parówki w cieście

Składniki:

Parówki w cieście

 

 

  • Dodatkowo:
  • ketchup do dekoracji
  • około 10 parówek
  • mąka pszenna do posypania stolnicy

 

Sposób przygotowania:

Parówki w cieście
1.Drożdże dokładnie rozcieramy z ciepłym mlekiem ,cukrem i śmietaną. 2.Następnie drożdże dodajemy do mąki razem z jajkiem ,olejem i szczyptą soli. 3.Zagniatamy gładkie ciasto.Ciasto od razu wałkujemy na posypanej mąką stolnicy na cienki placek,kroimy w paski o szerokości 2 cm. 4.Z parówek zdejmujemy osłonki. 5.Każdą parówkę owijamy spiralnie paskiem ciasta. 6.Układamy na blaszce do pieczenia,posmarowanej masłem lub wyłożonej papierem do pieczenia. 7.Pieczemy około 25-30 minut w temperaturze 170 stopni,do zrumienienia. 8.Podajemy udekorowane ketchupem.