Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Parówki w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ciekawa przekąska, może zastąpić tradycyjnego hot-doga

Parówki w cieście

Składniki:

Parówki w cieście

 

  • 8 szt parówki,
  • 1 szkl mąka,
  • 1/2 szkl mleko,
  • 2 szt jajka,
  • 2 łyżki oliwa,
  • 1/2 szkl ser żółty utarty,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku ketchup,
  • tłuszcz do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Parówki w cieście
Do miski wlać mleko, oliwę, wbić jajka, dodać mąkę, sol i pieprz. Dokładnie zmiksować. Parówkę obrać z osłonek, wkładać do ciasta, zanurzyć, wyjmować widelcem, smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Następnie ułożyć na blaszce, posypać żółtym serem, włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiec. Podawać polane ketchupem.